pondelok, apríla 30, 2007

My name is Earl na JOJke


Televízia JOJ uvádza ďalší seriál z americkej produkcie. Dočasne pozastaví vysielanie Pročkovej šou Nikdy nehovor nikdy a namiesto neho nasadí do vysielania v slovenskej premiére seriál My name is Earl. Informuje o tom aj server Mediálne.

Z Jojky sa nám pomaličky stáva celkom kvalitná "seriálová televízia". V súčasnosti uvádza väčšinu úspešných televíznych seriálov. Earl je nasadený oproti silnej slovenskej konkurencii v podobe Susedov a Dr. Houseovi na Jednotke. V takejto konkurencii zrejme nedosiahne požadovaných čísel, ale pre JOJku je táto akvizíciia zrejme výhodnejšia ako produkovanie predsa už trochu "opozeraných" Pročkových vtipov. Nemám ale obavu, Jožko sa určite vráti, na to aby ho teraz pustili v JOJke k vode ich stále asi príliš veľa peňazí. Snáď táto udalosť nenechá chladného ani videobloggera z Pereša.

Jojka ešte stále môže inými seriálmi obsadiť štvrtok a piatok, stala by sa z nej na naše pomery výnimočná seriálová televízia. Štvrtok však zrejme ostane vyhradený programovej stálici - Inkognitu a tak si serialoví šialenci budú musieť nejaký ten piatok ešte počkať :)

sobota, apríla 28, 2007

Ale veď to oni hovoria, ku... !

...povedal Marcel Merčiak práve pred chvíľou v priamom prenose. Na obraze už bol v tej chvíli Edo Hartman naživo z Moskvy Zrejme niečo réžia zle prestrihla, ukázala nesprávny obraz a Merčiaka nechali vo vysielaní. Našťastie ho stiahli skôr ako stihol dopovedať, ktovie čo by bolo nasledovalo :)

Nuž, hokejové majstrovstvá nám aj v minulosti priniesli viacero šťavnatých príspevkov našich redaktorov a moderátorov.

DVD prílohy ako biznis?

Dnes ráno sa na pultoch stánkoch objaví ďalšie číslo Eurotelevízie. Tentokrát s filmom Vesničko má středisková. Hurá. Niekto vyslišal moje želania. O pár dní nájdete takmer určite túto "slim" verziu filmu určite aj v niektorej z Vašich predajní DVD. Neviem, či je to možné, legálne každopádne, shaha predajcov zarobiť ich ženie aj k "vykrádaniu" príloh časopisov a novín. Samozrejme, kým časopis s DVD kúpite za 159 Sk, samostatná DVD príloha vás vyjde v klasickom kamennom DVD obchode na 269 Sk. No a vedľa nej ešte nájdete aj normálnu, predajnú verziu filmu v klasickom hrubom DVD obale za úctyhodných cca 460 Sk. Kto by odolal, že? Podobne sa v predaji ocitla aj séria filmov z edície SFÚ a SME. Tiež za cenu vyššiu ako v novinovom stánku. A podobne tu kúpite aj obdobné české filmové ediície. Neviem, kde je pes zakopaný. Odkiaľsi ku mne prenikli informácie, že sa jedná o celkom bežnú prax aj v zahraničí.

Nech je ako chce, dnes pri rannom nákupe bude Eurotelevízia znovu prvá v zozname. A poobede "se nám zase udělá hezky, že jo pane doktore..."

streda, apríla 25, 2007

Bohumil Stejskal odhalený

Stejskal najpr prišiel na DVD v Eurotelevízii a pár dní neskôr sa nám odhalil aj bloger Bohumil Stejskal z Medialne.sk. Nuž nie, že by som po jeho identite ktovieako pátral, ale tak trochu ma zaujímalo, kto je Bohumil, čo pravidelne píše zaujímave postrehy do týždňovky a poslednú dobu, .týždňa a poslednú dobu aj do blogu... Nuž, včerajšia Paľba na Markíze priniesla odhalenie:

Bohumilom sa stáva Denis, niekdajší to športový novinár košického Večera (dúfam, že si dobre pamätám), neskôr odídený do štátov (spojených...) a napokon, predsa len ďalej píšuci. Tak blahoželám, a teraz, keď už to "prasklo", tak ma dokonca toto odhalenie aj potešilo. Svet je predsa len maličký, aj keď chudák Denis určite netuším kto sa čudo to tu o ňom píše :)

Apropo, Denis (alebo Bohumil?) - si ešte stále v kontakte s Petrom z Košického fóra? Ja sa k nemu neviem nijako domailovať.. :)