piatok, júla 27, 2007

Špeciálne tričko pre televíziu

Na blogu Ironic Sans zverejnil jeho autor príspevok o pred-spixelovilozvaných tričkách. Pôvodná idea nie je vôbec zvrhlá. Poznáte to určite aj sami - Človek sa náhodou mihne v televíznom vysielaní a náhodou ma tričko s nejakým komerčným logom alebo nápisom a grafici s tým potom v postprodukcii majú iba prácu aby to logo rôznymi nápismi zakryli. Videl som už rôzne spôsoby zakrývania loga. Od pixelizácie, cez rozmazenie až po prelepenie loga na tričku nepriesvitnou páskou či zakrývanie dotyčného relamného média nejakým plagátom alebo doskami so scénarom. Celkom kreatívni sú v tomto v Markíze - konkrétne v Teleráne, kde sa tuším použilo oveľa viac spôsobov zakrytia. Nuž, konečne je na svete riešenie. Jednoduché, čisté a tak príťažlivé, až je mi ľúto, že som naň neprišiel ja :) To by sa ale zrejme tento nápad nedostal do vysielania amerických televízií, na stránky novín a tisíce blogov (vrátane toho môjho)

Mimochodom - za cca 20$ si niečo podobné môžete aj zadovážiť.

streda, júla 25, 2007

Harry Potter 7: Neoficiálny preklad


Siedma - posledná časť Harryho Pottera uzrela svetlo sveta. Okrem oficiálnej knihy už dlhší čas koluje svetom aj neoficiálna PDF verzia v angličtine no a istý čas pribúdajú nové kapitolky aj na stránke s neoficiálnym českým prekladom, ktorý je dielom anonymného českého prekladateľa. Kým sa objaví slovenský preklad bude mať zrejme celá komuninita prečítaný buď originál alebo sa dozvedia záver dobrodružstiev z neoficiálnych zdrojov. Ku cti nech im slúži, že si takmer všetci tú knihu skôr či neskôr aj kúpia. A následne aj DVDčko. Ja si asi počkám kým budú filmy všetky pokope. Dovtedy to bude môcť pozerať hádam aj môj potomok.

Mne to tiež nedalo - a ako je mojim zvykom, hodil som si očkom hneď na poslednú kapitolu knihy. Ja už to raz tak robím - pozriem sa na koniec a potom sa celý čas čudujem ako sa autor k tomuto rozuzleniu dopracuje. Napokon - konce kníh a príbehov bývajú málokedy nepredvítateľné. Dôležitý je chvalabohu ešte vždy príbeh