piatok, augusta 31, 2007

Prison brek - 3 séria - preview

Po svete už koluje 17 minutové preview na tretiu sériu Prison Break. Zdá sa, že tvorcom nedošiel dych a znovu sa bude dej odhohrávať vo väzení odkiaľ bude musieť hlavný hrdina znovu utiecť. Znovu to nebude jednoduché a znovu budeme s napätím čakať na každý nový diel.

Druhú sériu uvedie TV JOJ zrejme začiatkom roku 2008

streda, augusta 29, 2007

Trailer: Minesweeper - The Movie (Hľadanie mín)

V predošlom poste som napísal, že sa už neviem dočkať sfilmovaných ThuderCats. Teraz je tu ďalšia lahôdka. Trailer na filmové spracovenie jednej z najznámejších hier - Hľadanie mín si môžete pozrieť aj tu:



Kvalita, že? Až ma mrzí že to naozaj nie je pravda a autori tohto dielka si z nás iba robia dobrí deň :)

nedeľa, augusta 26, 2007

Transformers: Efekty a nuda

Keď som prvýkrat počul o tom, že z Transformers bude film, tak ma to ani veľmi neprekvapilo. Sfilmovaných bolo už kopec najpodivnejších hovadín a autá meniace sa na robotov nie sú tou najväčšou z nich, hlavne keď existovali už aj v animovanej verzii. Napokon, kto z nás nepozeral tie úžasne reklamy na nemeckých staniciach a kto tie senzačné hračky nechcel mať. Na film som teda šiel naladený radostne, plný očakávaní. Bohužiaľ...

Film je jedna veľká kopa nudy a efektov. Príbeh ktorý by vstaval priemerný škôlkár nie je hodný hádam ani treťotriednej paródie alebo lacného nemeckého erotického filmu. Dobrí, zlí utekačka za záchranou sveta, šlahačka na torte sú plytké charaktery a snáď jediný dramatický moment je odhalenie, že hlavná hrdinka kradla so svojim otcom autá. Dialógy tiež nie sú veľmi silnou stránkou filmy a prekladatelia na tomto diele asi veľa nezarobia.

Efekty sú hádam jedinou vecou pre ktorú sa oplatí tento film pozrieť. Roboty za skladajú, rozkladajú všeko sa prekrásne hýbe, blýska, škrípe. Niekedy až tak, že strácam prehľad o okolitom svete. Súboje sa odohrávajú v slušnom tempe... Ale nie film. Ten sa ťahá rozvláčne a pomaly, ako keby nie a nie skončiť. Zrejme aby ste si za tých svojich 150 Sk mohli nejakú tú chvíľu posedieť v pohodlnej stoličke a stihli dojesť všetky pukance. Michael Bay to s akciou inak vie. Skala alebo Bad Boys sa stali už povinnou jazdou všetkých televízii. A hádam sa nimi stanú aj Transformers.

V rebríčku adaptácií sú ale u mňa Transformers pekelne nízko. Snáď mi iné filmy napravia tak trochu pokazenú horkú chuť v ústach...

p.s.
Chystajú sa aj film ThunderCats. Warner bross by ho mal pustiť do sveta v roku 2010. Ak máte login do IMDBpro pozrite si záznam alebo si presurfute neoficiálnu stránku ku pripravovanému filmu. Thundercats! Hooooooooo!

štvrtok, augusta 23, 2007

Ďalšie DVD prílohy - Rebelové a Marečku, podejte mi pero...

Plus 1 deň pokračuje s uverejňovaním českej kinematografie. Zatiaľ čo konkurencia presedlala na zahraničné filmy, Plus jednička sa vracia. Za zmienku z pripravovaných titulov stojí hlavne Rebelové (vyšli už ako príloha Eurotelevízie, lacnejši ich ale kúpite dnes) a tiež epopeja o Hujerovi - Marečku, podejte mi pero (vyjde o dva týždne). Čo si ešte pamatám, tak tí čo už majú Slunce seno jahody a pár facek, tak tí si môžu za pár korún skompletizovať trilógiu to najnepodarenejšou časťou série - Erotikou.

štvrtok, augusta 09, 2007

Vinea vs. Top topic - podobné nápoje podobné slogany

Vinea pred časom spustila novú reklamnú kampaň, ktorej motívom je slogan:

Jedna nikdy nestačí, daj si hneď dve

Už predtým použitý televízny spot je doplnený o nový slogan a výzvu na zapojenie sa do súťaže. Kampaň prebieha aj v printových médiách, špeciálne logo kampane nájdete aj na fľaškách. Všetko OK - až kým si nespomeniem, že rovnaký slogan pred časom použila aj Kofola, pri propagácii ich - veľmi podobného, tiež hroznového nápoja - Top Topic. Vtedy bežal spot v českých - a myslím že aj v slovenských médiach. A slogan?


Jeden nikdy nestačí....

Ja už ozaj neviem, či je to nedostatkom kreativity, nudou, bezočivosťou, ignoráciou alebo slabou pamäťou. Vždy sa dá inšpirovať a inšpirácia býva zároveň aj výborným pohonom kreativity. Pôvodná myšlienka sa dá výborne vylepšiť a zdokonaliť a často tak, že inšpiráciu človek ani nezbadá. Toto je však také okaté a lacné že až... Navyše, spot Top topicu a aj jeho kampaň mali oveľa viac "šťavy" ako Vinea. A to hovorím aj napriek tomu, že v pohári mám predsa len radšej tú "našu" Vineu...


Video - Top Topic


Video - Vinea


Ďalšie info: Vinea - info o kampani, Agentura ledoborec - video a bilboard

streda, augusta 08, 2007

Rekordný jackpot prišiel novinárom vhod

Aj keď toto leto sa nedá nazvať klasickou uhorkovou sezónou, predsa sa na popri bitve média vs. vláda akosi potajmoky priplichtile téma typicky uhorková. A že vyšla práve na to leto? Nuž, pánbožko má aj dovolenkujúcich a od tepla odfukujúcich novinárov rád. Preto im zrejme toto leto nadelil rekordný jackpot v druhom ťahu Lota (alebo športky - my, čo pamatáme ešte trojdielne tikety to budeme takto volať ešte zrejme dosť dlho :). Teraz už viac ako 60 miliónov (s prémiou vyše 110) zanechalo stopu v nejednom médiu. Namotali sa snáď všetky televízie, noviny a časopisy. Dramatické standupy, ankety medzi ľudmi sa hrnú z televízii či už ráno alebo večer. Ostatne, čo viac si môže taká firma Tipos želať? Krásna reklama, nech sa o rekordnom jackpote dozvie čo najviac ľudí. A čo si môžu želať novinári? Aby ten jackpot ešte trochu porástol a padol skôr, ako skončia dovolenky. To potom budú môcť začať honbu za nešťastným výhercom skôr ako zasadnú naši milí poslanci znovu do svojích pohodlných kresiel.