štvrtok, februára 05, 2009

Digi TV - príhody a skúsenosti

Pred časom som si povedal, že peniaze, ktoré som platil za analógovú káblovku sa dajú využiť aj lepšie. Rozhodol som sa preto pre alternatívu - lacnejšiu a digitálnu. Mám teda Digi TV čo stojí mesačne iba 290 Sk, mám prijímač pre 2 TV, neviem čo je to zlý signál, šum a duchovia. Ale tu končia všetky výhody a začínajú iba nevýhody, a celé to zrejme skonči o pár mesiacov tým, že otočím parabolu smerom na Astru a kúpim si kartu SkyLink. Prečo?

1. Kvalita - veľmi nízky bitrate, priemerne okolo 2, max 3 Mbit...

2. 16:9 - Jeden by si pomyslel, že pri digitálnej platforme to veľmi problém nebude, ale chyba lávky. DIGI TV poctivo každý jeden širokouhlý program NIČÍ vkladaním čiernych pruhov hore dole (letterbox). V reále je fakt humus a nedá sa na to pozerať

3. Vypínanie kariet - Mam prijímač pre dve karty. Jednu veľmi často nepoužívam... takže vedzte, že ak kartu nepoužívate, vypnú vám ju. Musíte tam zavolať, a potom ju odblokujú, ale pýtam sa prečo???

Ohľadom zlého vysielania 16:9 som písal aj priamo do spoločnosti DIGI TV, dostalo sa mi však odpovede, že ich vysielanie je korektné... tak čo už, na telefonickej linke som sa taktiež nedočkal odpovede...

Takže, pre výstrahu, aby ste prípadne vedeli, do čoho idete... Ale ak máte doma iba 4:3 CRT TV, tak verím, že môžete byť viac ako spokojní.