nedeľa, augusta 26, 2007

Transformers: Efekty a nuda

Keď som prvýkrat počul o tom, že z Transformers bude film, tak ma to ani veľmi neprekvapilo. Sfilmovaných bolo už kopec najpodivnejších hovadín a autá meniace sa na robotov nie sú tou najväčšou z nich, hlavne keď existovali už aj v animovanej verzii. Napokon, kto z nás nepozeral tie úžasne reklamy na nemeckých staniciach a kto tie senzačné hračky nechcel mať. Na film som teda šiel naladený radostne, plný očakávaní. Bohužiaľ...

Film je jedna veľká kopa nudy a efektov. Príbeh ktorý by vstaval priemerný škôlkár nie je hodný hádam ani treťotriednej paródie alebo lacného nemeckého erotického filmu. Dobrí, zlí utekačka za záchranou sveta, šlahačka na torte sú plytké charaktery a snáď jediný dramatický moment je odhalenie, že hlavná hrdinka kradla so svojim otcom autá. Dialógy tiež nie sú veľmi silnou stránkou filmy a prekladatelia na tomto diele asi veľa nezarobia.

Efekty sú hádam jedinou vecou pre ktorú sa oplatí tento film pozrieť. Roboty za skladajú, rozkladajú všeko sa prekrásne hýbe, blýska, škrípe. Niekedy až tak, že strácam prehľad o okolitom svete. Súboje sa odohrávajú v slušnom tempe... Ale nie film. Ten sa ťahá rozvláčne a pomaly, ako keby nie a nie skončiť. Zrejme aby ste si za tých svojich 150 Sk mohli nejakú tú chvíľu posedieť v pohodlnej stoličke a stihli dojesť všetky pukance. Michael Bay to s akciou inak vie. Skala alebo Bad Boys sa stali už povinnou jazdou všetkých televízii. A hádam sa nimi stanú aj Transformers.

V rebríčku adaptácií sú ale u mňa Transformers pekelne nízko. Snáď mi iné filmy napravia tak trochu pokazenú horkú chuť v ústach...

p.s.
Chystajú sa aj film ThunderCats. Warner bross by ho mal pustiť do sveta v roku 2010. Ak máte login do IMDBpro pozrite si záznam alebo si presurfute neoficiálnu stránku ku pripravovanému filmu. Thundercats! Hooooooooo!

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Tak podla mna to bola straaaasna kravina....

Anonymný povedal(a)...

No to teda bola :) efektná a nablyšťaná....