sobota, novembra 10, 2007

Útok na SME.sk

Tak nám hackli Sme.sk a s ním aj jeho pridružené služby. Nejaký neznámy hacker alebo hackeri sa nám postarali o vhodnú tému o ktorej sa bude písať ešte veľmi dlho. A ľuďom zo SME zase o krásny víkend :) Niečo podobné sa tu prehnalo už nedávno. Podobnému útoku čelila aj televízia TA3.

Nuž, pravdou je, že po tom čo sme tu v deväťdesiatych rokoch mali klasické útoky využívajúce bezpečnostné diery, ktorým sa dalo pomerne účinne predchádzať prichádzajú teraz DOS a DDOS útoky, ktorým sa dá niekedy len veľmi ťažko čeliť. Navyše, stojí to neporovnateľne veľa peňazí a v porovnaní s úsilím, ktoré na to vynaložia hackeri je to až smiešne. Je viac ako pravdepodobné, že s niečim podobným sa hádam budeme stretávať čoraz častejšie a nemiesto archívu zmenených titulných stránok webou sa budeme prehrabávať číslami o sile a dĺžke trvania útoku.

Zaujímavé na tejto "kauze" je (okrem iného), že SME si vytvorilo vlastný blog kam umiestnili dočasné spravodajstvo. Tak ako ja - na blogspote :) Všetky cestu vedú do Google...

Žiadne komentáre: